Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гарбузове насіння — суперфуд, у хімічному складі якого понад 50 видів біологічно корисних речовин. Воно містить рослинний протеїн (12 видів амінокислот), безліч мікроелементів, таких як магній, цинк, мідь та калій, вітаміни групи В, Е, К, каротини, фолієва кислота, а також цінні для організму людини кислоти Омега-3-6-9.
Завдяки багатому складу насіння з гарбуза насичують організм корисними нутрієнтами. Встановлено, що регулярне вживання даного продукту позитивно позначається на роботі серцево-судинної, нервової та сечостатевої систем, знижує тиск і цукор, захищає від простатиту, допомагає при втраті волосся, сприяє гарному настрою та покращує сон.
Всесвітня Організація Охорони здоров'я рекомендує вживання гарбузового насіння як хороше джерело антиоксидантів, тобто речовин, що перешкоджають окислювальним процесам в організмі. Встановлено, що окислення ДНК у ядрі клітини небезпечне клітинною мутацією, яка може ініціювати рак. Окислення холестерину в крові може призвести до утворення жирових відкладень в артеріях, викликаючи серцеві захворювання або інсульт. З надлишком вільних радикалів також пов'язують катаракту, імунодефіцит, артрит і передчасне клітинне старіння. Їх можна віднести до рекордсменів з цинку та селену - мінеральних антиоксидантів.
У складі насіння різноманітні форми вітаміну Е – антиоксиданту, який підтримує здоров'я м'язової тканини, розширює кровоносні судини та розріджує кров, знижуючи ризик утворення тромбів.